Upoznajte Novi Sad

Nije slučajno što se Hotel Garden nalazi baš u Novom Sadu. Čak je i naš naziv oda nazivu našeg grada koji zaista predstavlja bogatu baštu u kojoj cveta ljubav. Duboko verujemo u to da ovaj grad istorije, laganog ritma, dom EXIT-a i tamburice, grad u koji dolaze oni koji se dive prirodi i oni koji vole urbane panorame, zaslužuje da ima što više gostiju i da te goste treba da dočeka najudobnijim i najprijatnijim mogućim smeštajem.

Takođe želimo da vam mi, kao vaši domaćini, pružimo najbolje moguće uslove da istražite najlepše strane Novog Sada i zaljubite se u njega, onako kako su u njega zaljubljeni njegovi stanovnici.

Zato, kada odmorni i čili izađete iz svoje sobe u Hotelu Garden, od nas ćete dobiti sva uputstva koja su vam potrebna da biste se upoznali sa našim gradom.

Ali, za početak, dobro je da znate šta sve možete videti i raditi u Novom Sadu.

Gradsko jezgro

Svaki obilazak grada počinje od upoznavanja sa njegovim najvećim znamenitostima, a one su u Novom Sadu koncentrisane na Trgu slobode. Ovim platoom dominiraju Spomenik Svetozaru Miletiću, najmlađem gradonačelniku u istoriji Novog Sada i uticajnim političarem iz druge polovine 19. veka. Tu su i Gradska kuća, velelepna Rimokatolička župa Imena Marijinog i Vladičanski dvor iz 18. veka koji predstavlja jedinstvenu mešavinu arhitektonskih stilova.

Od Trga se Dunavskom ulicom prepunom prodavnica, restorana i pasaža, možete spustiti do Dunavskog parka.

 

Petrovaradinska tvrđava

Petrovaradinska tvrđava je verovatno najprepoznatljivije zdanje Novog Sada. Ovaj „Gibraltar na Dunavu“ demilitarizovan je početkom 20. veka i spomenik je od kulturnog značaja, prepun kafića, galerija i ateljea, a tu su i Muzej i Arhiv Novog Sada.

Najpoznatija znamenitost Petrovaradinske tvrđave je Sat-Kula na Basitionu svetog Luja, poznat i kao „Pijani sat“, jer na njemu mala kazaljka pokazuje minute, a velika sate. Na Petrovaradinskoj tvrđavi se od 2000. godine organizuje planetarno poznat EXIT festival.

Od nedavno je zaživelo i Podgrađe, naselje koje je nicalo paralelno sa utvrđenjem i koje polako postaje novi centar kulturnog života Novog Sada.

Dunavska rapsodija

Novi Sad nema more, ali zato ima dunavsku plažu koja može da parira mnogim evropskim – reč je o Štrandu, koji je leti utočište kupača i ljubitelja pecanja, a zimi dom klizališta i raznovrsnih tematskih programa.

U Novom Sadu na Dunavu su i plaže Bećarac i Oficirac na kojima možete neometano da pecate, a u želji da svima vama koji poželite da se na taj način opuštate, Hotel Garden nudi opciju iznajmljivanja ribolovačke opreme.

Na Dunavu možete uživati i u divnim restoranima i obići Ribarsko ostrvo, jedinstveno vikend naselje prepuno koliba i pansiona.

Šoping

Novi Sad prepun je mogućnosti za kvalitetan šoping, a u neposrednoj blizini Hotela Garden nalazi se tržni centar BIG u kom možete naći sve što vam je potrebno.

Ako više volite da istražujete male radnje i suvenirnice, dozvolite sebi da se izgubite u zanimljivoj mreži radnjica koje povezuju Zmaj Jovinu i Dunavsku ulicu.

Okolina Novog Sada

Koliko je lepa urbana strana Novog Sada, toliko je lepa i njegova priroda, naročito u okolnim predelima.

Biciklom možete istražiti divne predele Fruške gore, nekadašnjeg ostrva u Panonskom moru, sa dugom vinogradarskom tradicijom, ali i mnoštvom istorijskih znamenitosti Srpske pravoslavne crkve, zbog kojih je poznato i kao “Srpska Sveta gora”.

Divan izlet možete imati i u Sremskoj Kamenici, kao i u Sremskim Karlovcima, u kojima se možete upoznati sa izuzetno očuvanim ostacima austrougarskog nasleđa. Takođe za naše goste možemo organizovati i obilazak Kovilja.

Bicikl je omiljeno prevozno sredstvo Novosađana i zato vam predlažemo da u Hotelu Garden iznajmite dvotočkaš za sebe i Novi Sad i njegovu okolinu upoznate u pokretu.