Upoznajte Novi Sad

Nije slučajno što se Garni Hotel Garden nalazi baš u Novom Sadu. Čak je i naš naziv oda nazivu našeg grada koji zaista predstavlja bogatu baštu u kojoj cveta ljubav. Duboko verujemo u to da ovaj grad istorije, laganog ritma, dom EXIT-a i tamburice, grad u koji dolaze oni koji se dive prirodi i oni koji vole urbane panorame, zaslužuje da ima što više gostiju i da te goste treba da dočeka najudobnijim i najprijatnijim mogućim smeštajem.

Takođe želimo da vam mi, kao vaši domaćini, pružimo najbolje moguće uslove da istražite najlepše strane Novog Sada i zaljubite se u njega, onako kako su u njega zaljubljeni njegovi stanovnici.

Zato, kada odmorni i čili izađete iz svoje sobe u Garni Hotelu Garden, od nas ćete dobiti sva uputstva koja su vam potrebna da biste se upoznali sa našim gradom.

Ali, za početak, dobro je da znate šta sve možete videti i raditi u Novom Sadu.

Gradsko jezgro

Svaki obilazak grada počinje od upoznavanja sa njegovim najvećim znamenitostima, a one su u Novom Sadu koncentrisane na Trgu slobode. Ovim platoom dominiraju Spomenik Svetozaru Miletiću, najmlađem gradonačelniku u istoriji Novog Sada i uticajnim političarem iz druge polovine 19. veka. Tu su i Gradska kuća, velelepna Rimokatolička župa Imena Marijinog i Vladičanski dvor iz 18. veka koji predstavlja jedinstvenu mešavinu arhitektonskih stilova.

Od Trga se Dunavskom ulicom prepunom prodavnica, restorana i pasaža, možete spustiti do Dunavskog parka.

 

Petrovaradinska tvrđava

Petrovaradinska tvrđava je verovatno najprepoznatljivije zdanje Novog Sada. Ovaj „Gibraltar na Dunavu“ demilitarizovan je početkom 20. veka i spomenik je od kulturnog značaja, prepun kafića, galerija i ateljea, a tu su i Muzej i Arhiv Novog Sada.

Najpoznatija znamenitost Petrovaradinske tvrđave je Sat-Kula na Basitionu svetog Luja, poznat i kao „Pijani sat“, jer na njemu mala kazaljka pokazuje minute, a velika sate. Na Petrovaradinskoj tvrđavi se od 2000. godine organizuje planetarno poznat EXIT festival.

Od nedavno je zaživelo i Podgrađe, naselje koje je nicalo paralelno sa utvrđenjem i koje polako postaje novi centar kulturnog života Novog Sada.

Dunavska rapsodija

Novi Sad nema more, ali zato ima dunavsku plažu koja može da parira mnogim evropskim – reč je o Štrandu, koji je leti utočište kupača i ljubitelja pecanja, a zimi dom klizališta i raznovrsnih tematskih programa.

U Novom Sadu na Dunavu su i plaže Bećarac i Oficirac na kojima možete neometano da pecate, a u želji da svima vama koji poželite da se na taj način opuštate, Hotel Garden nudi opciju iznajmljivanja ribolovačke opreme.

Na Dunavu možete uživati i u divnim restoranima i obići Ribarsko ostrvo, jedinstveno vikend naselje prepuno koliba i pansiona.

Šoping

Novi Sad prepun je mogućnosti za kvalitetan šoping, a u neposrednoj blizini Garni Hotela Garden nalazi se tržni centar BIG u kom možete naći sve što vam je potrebno.

Ako više volite da istražujete male radnje i suvenirnice, dozvolite sebi da se izgubite u zanimljivoj mreži radnjica koje povezuju Zmaj Jovinu i Dunavsku ulicu.

Okolina Novog Sada

Koliko je lepa urbana strana Novog Sada, toliko je lepa i njegova priroda, naročito u okolnim predelima.

Biciklom možete istražiti divne predele Fruške gore, nekadašnjeg ostrva u Panonskom moru, sa dugom vinogradarskom tradicijom, ali i mnoštvom istorijskih znamenitosti Srpske pravoslavne crkve, zbog kojih je poznato i kao “Srpska Sveta gora”.

Divan izlet možete imati i u Sremskoj Kamenici, kao i u Sremskim Karlovcima, u kojima se možete upoznati sa izuzetno očuvanim ostacima austrougarskog nasleđa. Takođe za naše goste možemo organizovati i obilazak Kovilja.

Bicikl je omiljeno prevozno sredstvo Novosađana i zato vam predlažemo da u Hotelu Garden iznajmite dvotočkaš za sebe i Novi Sad i njegovu okolinu upoznate u pokretu.